ARAMA MOTORU CEZALARINDAN KAÇINMA
GOOGLE’IN MOBİL UYUMLULUK GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILAMA
Google’ın size aramalarınız için verdiği sonuçları neden verdiğini hiç merak ettiniz mi? Hepsi bir arama motorunun mekanizmasına dayanıyor. Google, Yahoo ve Bing gibi arama motorları “arayanların sorduğu sorularla en alakalı sonuçları sunmak için internet içeriğini keşfetmek, anlamak ve düzenlemek için varlar.” ( MOZ ) Bu arama motorları, tüm internet verilerini gözden geçirmek, tanımlamak ve daha sonra kullanıcıların keşfetmesi için en alakalıdan en az alakalı bir listede sunmak için üç aşamalı bir süreç üzerinde çalışır.
İŞTE ÜÇ ADIMLI SÜREÇ:
1 – Tarama – Arama motorları, her URL’nin kodunu ve içeriğini incelemek için “botlar”, yani son derece gelişmiş programlar kullanır (buna tarama denir). Bir kitapçının raflarına koymak için yeni kitaplar, dergiler ve içerik araması gibi, arama motoru botları da toplu tekliflerine eklemek için yeni web siteleri arar.
2 – Dizin Oluşturma – Bir arama motoru interneti her taradığında ve yeni URL’ler bulduğunda, bunları kullanıcılar tarafından başvurulacak bir dizine yerleştirir. Bir web sayfası dizine eklendikten sonra, artık alakalı arama kelimeleri ve kelime öbekleri için bir arama sonucu olarak görüntülenebilir. Kitapçı metaforumuzu takip eden bu indeksleme sistemi, kitapçıların kitapların içeriğini gözden geçirip iyi olup olmadıklarını belirleyip daha sonra okuyucuların kolayca bulması için doğru raflara koymasına benzer.
3 – Sıralama – Bir arama motoru bir sorgu aldığında (arama çubuğuna koyduğumuz sorular veya anahtar kelimeler), bir aramayla en iyi eşleşen içeriği bulmak için dizine alınmış tüm web sayfalarını tarar ve tüm sonuçları en alakalıdan en alakalıya kadar sıralar. en az alakalı. Kitapçı fikrimize geri dönersek, bu bir katiple konuşmaya ve konuya (genç yetişkin, tarihi kurgu, cinayet gizemi vb.)

WEB SİTENİZİ DİZİNE EKLEME
Gördüğünüz gibi, sitenizi dizine eklemek için bir arama motoruna sahip olmak (IE – kitabınızı raflarına koymak için), web sitenizi sizinki gibi ürün, hizmet veya bilgi arayan kullanıcılara ulaştırmada en önemli faktördür. Ancak, hangi web sitelerinin dizine eklenmeye değer olduğunu ve hangilerinin arama sonuçlarından uzak kaldığını belirlerken arama motorları neye bakar?
ENDEKSLEME İÇİN ALTIN STANDARDINI KARŞILAMA
Arama motorları, kullanıcılar için mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak ister , bu nedenle daha fazla kişi arama motorunu diğer seçeneklere göre kullanır. Daha fazla kullanıcı, arama motorları için daha fazla sponsorluk, reklam doları ve ortaklıklar anlamına gelir. Tüm arama motorları eşit yaratılmasa da, Google’a arama motoru indeksleme için altın standart olarak bakmak en iyi uygulamadır. İşte nedeni: “Google, Ocak 2020 itibariyle yüzde 87,35 pazar payını koruyarak arama motoru pazarına hakim oldu.” ( Statista ) Bir düşünün, biri size bir soru sorduğunda ve cevabı bilmiyorsunuz, cevabınız ne oluyor? “Bekle, Google’da arayacağım.”
GOOGLE TARAFINDAN FARK EDİLMENİN 4 TEMEL FAKTÖRÜ
Google ve diğer arama motorları, arama sonuçlarını belirlemek için inanılmaz derecede karmaşık bir algoritma kullanırken, tüm web sitelerinin Google tarafından dizine eklenmesine yardımcı olabilecek 4 temel faktör vardır. Ve tahmin et ne oldu? Her şey mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmaktan geçiyor.

1 – İçeriğinizde Doğru Anahtar Kelimeleri Kullanma – Google, insan dilini anlamak ve arama sorgularının nasıl girildiğine bağlı olarak sonuçları eşleştirmek için gelişmiş programlama kullanır. Bir arama sorgusundaki anahtar kelimeleri tanır ve bu anahtar kelimeleri aynı bağlam ve yapıda kullanan içerikle eşleştirir. Ürününüzü, hizmetinizi veya paylaşmak istediğiniz bilgileri açıklayan açıklayıcı kelimeler kullanmaktan daha fazlasıdır, hedef kitlenizin bunları tanımlamak için ne kullandığını anlamakla ilgilidir. Pazarlama ajanslarının devreye girdiği yer burasıdır – Ocreative gibi birçok ajans, bu algoritmayı anlamaya ve içerik, başlıklar, alternatif metin vb. içindeki arama kelimelerini ve kelime öbeklerini arama motorlarının seçmesini sağlamak için kullanmanın en iyi yollarını belirlemeye adamış dijital pazarlama ekiplerine sahiptir. sitenizi yükseltin.

2 – Kaliteli İçerik Sağlamak – Mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlamaya geri dönersek, Google gibi arama motorları, kullanıcılara sorguları için güvenilir kaynaklar sağlamak ister. Arama algoritmaları, belirli bir konuda hangi sayfaların uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik gösterdiğini belirlemeye yardımcı olabilecek sinyalleri belirlemek için tasarlanmıştır. ( Google) Harici bağlantı (PageRank), sertifikalı kaynaklar, içerik miktarı, yinelenen içerik olmaması ve spam benzeri özellikler (pop-up’lar, reklamlar, kapılı makaleler, zorunlu bilgi toplama vb.) dahil olmak üzere bu özellikleri gösteren birçok sinyal kullanırlar. .) birkaç isim. Kaliteli içerik gereksinimleri, internet ve kullanıcılar kalıplarını değiştirdikçe değişir; bu nedenle, web sitenizi yolunda tutmak için arama motoru optimizasyonu konusunda deneyimli biriyle çalışmak önemlidir.

3 – Web Sayfalarının Kullanılabilirliğini Artırma – Arama motorları, özellikle Google, web sayfalarının kullanımının kolay olup olmadığını yakından değerlendirir. Aslında, Google’a göre “Kalıcı kullanıcı sıkıntı noktalarını belirlediğimizde, daha kullanışlı sayfaları daha az kullanılabilir sayfalara tanıtmak için algoritmalar geliştiriyoruz.” ( Google ) Sayfaların farklı tarayıcılarda doğru görünmesi, tüm cihaz türleri (telefon, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayar gibi) için tasarlanmış olması ve değişen internet hızlarına rağmen tüm kullanıcılar için hızlı bir şekilde yüklenmesi gerekir. Google’ın Mart 2020 itibariyle en son şartı, dizine eklenmek için tüm web sitelerinin mobil uyumlu olmasını gerektiren bir dizi katı yönergedir. Daha fazla bilgi için, Tüm Web için Önce Mobil Dizin Oluşturma Duyurusu başlıklı makalelerine bakın .

4 – Siteniz İçin İlgili Coğrafi Konumların Belirlenmesi – arama motorları ayrıca arama sorgularını konumlarına göre sonuçlarla eşleştirir. Web siteniz ulusal ölçekte ürün veya hizmet sunuyorsa, genel merkezinizin çevresinde görünebilmesi için web sitenizin bunu içerik ve ayarlar aracılığıyla yansıtması gerekir. Öte yandan, yerel bir işletmeyseniz, kaliteli yerel trafik sağlamak için arama sorgusu alanınızı yüksek oranda hedeflemek istersiniz.
Bunun dikkate alınması gereken çok şey olduğunu anlıyoruz. Arama motorları, web sitesi teknolojisindeki yeni gelişmelere , kullanıcı eğilimlerine ve hatta hükümet kısıtlamalarına bağlı olarak gereksinimlerini sürekli olarak değiştiriyor . Bu değişen gereksinimlerin üstesinden gelmek ve yeni ihtiyaçları karşılamak için web sitelerini sürekli olarak geliştirmek için stratejiler geliştirmek, etkili bir SEO stratejisinin bir parçasıdır. Web siteniz bir bahçe gibidir, iyi topraklar ekebilir, harika tohumlar ekebilir ve güneş ışığı olduğundan emin olabilirsiniz, ancak yine de onu sulamanız gerekir. Web sitenizin rekabete karşı nasıl bir performans gösterdiğini öğrenmek istiyorsanız, bugün bir değerlendirme ve strateji oturumu için Ocreative’e ulaşın!